Gruwelijk

Vanochtend wil het niet lukken. Ik ben al een aantal keren begonnen aan een log over de gruwelijkheden die we dagelijks voorgeschoteld krijgen uit Irak, maar ik kan de juiste toon niet vinden. Waar leg je de klemtoon? En waar de schuld? Ik geef het op, want de waarheid zal zoals altijd wel ergens in het midden liggen.

In Arnhem is het proces tegen Goran.M. begonnen. Weet u het nog? Die zieke geest die in het bijzijn van anderen Maja Bradaric vermoorde en haar daarna in brand stak.
Voor gruwelijkheden hoef ik niet naar Irak, daar hoef ik zelfs niet eens mijn eigen land voor uit…

Advertentie

0 gedachten over “Gruwelijk

  1. Het vreemde is dat ik toch gefascineerd raak door het idee wat er op die video van die onthoofding te zien is. terwijl ik niet tegen bloed of zelfs maar enge verhalen kan! Maar toch nieuwsgierig zijn … grrrr..
    Ik vind het echt afschuwelijk wat er allemaal aan geweld gebeurt in de wereld. Ik ben me er bewust een beetje voor aan het afsluiten. Er zelf aan onderdoor gaan heeft helemxc3¡xc3¡l geen zin ..

  2. ik vind het zo’n dillemma, natuurlijk ben ik niet ‘pro war’, maar Saddam mocht van mij verdwijnen, ook religieuze onderdrukking daar ben ik zwaar op tegen. Psychologisch gezien is het te verklaren dat een paar zwakke geesten een aantal gevangen verantwoordelijk houden voor de bomaanslagen, de acties van terreur organisaties en dan helaas zelf ongeoorloofde vernederingen uitvoeren. Uiteindelijk zijn het ook maar kwetsbare bange mensen daar terecht komen. Maar het mag niet en kan niet! Of we moeten gezamelijk en hard ingrijpen totdat er orde is en dan vertrekken, of we moeten nu vertrekken met zijn allen en dan moeten ze het zelf maar uitzoeken daar! Helaas geen van beide ‘nette’ acceptabele oplossingen.
    Het is jammer dat het zo moet gaan met de wereld, terwijl het gros van de mensen gewoon in vrede met elkaar wil leven!

  3. @ Vonneke…ik heb de hele tijd met mijn hoofd onder mijn ochtendjas gezeten en even later bij het item over Palestijnen die met dode Israeliers liepen te zeulen weer..ik wil het niet zien…Hoe moet die arme moeder van die jongen zich voelen..wetende dat die beelden van de laatste levensminuten van haar zoon de hele wereld over gaan

  4. @ Muscula
    Het vervelende van de hele zaak is dat de meerderheid van het Iraakse volk analfabeet is. Zij slikken alles wat hun geestelijke leiders zeggen voor zoete koek . Gemakkelijk voer voor machtswellustelingen en dus zal er nooit een eind aan het geweld komen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s