Renovatie

De binnenstad van Arnhem is aan vernieuwing toe en er wordt al heel hard gewerkt aan het station en de directe omgeving daarvan. Omdat ik regelmatig in de buurt van het station vertoef zie ik dus ook hoe zo’n bouwput langzaam maar zeker structuur begint te krijgen en het ziet er allemaal wel erg degelijk uit
Nou woon ik aan de andere kant van de rivier in een stukje wijk met veel ruimte en heel veel groen. Het begon de laatste jaren nogal achteruit te lopen omdat de gemeente steeds minder geld over had voor het hoognodige onderhoud. Nogal logisch als je miljoenen investeert in een binnenstad die met het dubbele bedrag nog niet aantrekkelijk te krijgen is, maar een kniesoor die daar op let
Hier in “Zuid” ontstond een actieve wijkvereniging en een hoognodige politieke partij genaamd Zuid Centraal die de nodige druk uitoefende op onze bestuurders aan de andere kant om nu eindelijk eens iets aan de achterstand te gaan doen..
Inmiddels zijn ze dus ook in onze wijk begonnen met opleuken en daar is iedereen erg blij mee. Vooral ons winkelcentrum had een dringende renovatie nodig. De verpaupering had daar inmiddels wel heel hard toegeslagen. Het was echt geen plek waar je gezellig je bloemkool ging halen, sterker nog…ik ging nog liever op de fiets naar Kronenburg en dat wil wel wat zeggen
Het enige waar ik me nu nog zorgen over maak is de degelijkheid van die verbouwing, want als soort van fundament worden er overal tunneltjes van piepschuim neergelegd en als ik dat met de verbouwing in de stad vergelijk, dan krijg ik het een beetje Spaans benauwd
Als dat maar goed gaat……

0 gedachten over “Renovatie

  1. tja dat klinkt niet erg stevig, maar waarschijnlijk worden die dan weer volgespoten. Arnhem, mijn zus woont er ook, ben er maar 1 keer geweest, doet me niks die stad! Zal je het zuiden wel missen zeker? Werk zelf heel veel in Limburg en heb het er uitstekend naar mijn zin

  2. Ik mis de mensen, het bourgondische leven, en de saamhorigheid…de Limburgse heuvels, de humor, karnaval..Ik woon hier nu 10 jaar en ik woon hier echt prachtig, maar er is maar een ‘thuis’

  3. Eigenlijk verschillen Arnhem en Bergen op Zoom weinig met elkaar. Tot en met ongeveer mei 2007 struikelen wij over steigers, sloop, nieuwbouw, kuilen en nieuwe bestrating/riolering. Jarenlang is geen geld in de oude binnenstad gestoken en sinds 1998 moet het allemaal binnen een tienjarenplan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s