Ik ben er klaar voor

Heel af en toe wil ik best een geheimpje met jullie delen, mits jullie beloven het niet verder te vertellen.Er zijn dingen waar ik een gruwelijke hekel aan heb en een daar van is…. tuinieren. Oh schande!!…Het summum van ontspanning voor een heleboel Nederlanders is een regelrechte kwelling voor mij. Nu zit er aan dit huis een voor en een achtertuin vast dus soms moet ik er aan geloven. Een jaar of 8 geleden was onze tuin al door een echte tuinman omgetoverd in een onderhoudsvriendelijk stukje grond, maar daar was vorig jaar al niet veel meer van te zien. Ik zag door het onkruid de planten niet meer en tijdens het wieden trok ik, gespeend van elke vorm van kennis dan ook regelmatig vaste planten mee uit, wat onze tuin niet echt ten goede kwam. Wederom de hulp ingeroepen van de expert en hup, weer een berg aarde bedekt met antiworteldoek en leuke gekleurde steentjes. Het kon niet beter. Aangezien manlief eindelijk door begint te krijgen dat tuinieren echt niet op mijn lijstje van favoriete dingen staat heeft hij met de tuinman afgesproken dat hij elk jaar een keertje terug komt om de tuin "zomerklaar" te maken. Vandaag was de grote dag. Tuinman en hulp zijn 2 uurtjes bezig geweest en mijn tuin is er klaar voor. In een overmoedige bui ben ik zelf ook nog even een paar plantjes gaan kopen en heb ik mijn bakken voorzien van vlijtige liesjes (die krengen doen het altijd wel) en lobelia en wat mij betreft is dat ook voorlopig ook weer genoeg geweest. Laat maar komen die zomer!

Advertentie

0 gedachten over “Ik ben er klaar voor

 1. Ik zal maar geen foto plaatsen van onze tuin…ahum…. Kan jij die tuinman ook een keer deze kant uitsturen?
  Ik zie geen verschil meer tussen planten en onkruid 8) πŸ˜‰

 2. Jij hebt er geen verstand van zeg je, maar ik zonodig nog minder, ik weet niet eens hoe die planten die je beschrijft eruit zien. Laat staan dat ze zo heten.

 3. En daarom ben ik zo blij dat ik een stiefvader heb die onze tuin als de zijne beschouwd en iedere maand zeker een keer langs komt om te kijken of alles nog helemaal tiptop is.. πŸ˜€

 4. Verwend door de man? De man heeft zelf blijkbaar ook geen groene vingers 8)

  Maarrehh … vlijtige liesjes zien er in bloei leuk uit maar ze gaan na de bloei toch als onkruid door heel je tuin heen woekeren? πŸ˜›

 5. @ Droepie…niks verwend…hij heeft er net zo veel verstand van als ik … πŸ˜• geen andere keuze dus..
  .
  @ Vonneke, die Liesjes zitten alleen in bakken die ophangen en in een paar losse bakken op de grond. Het is allemaal maar eenjarig spul dus met de herfst kieper ik het allemaal de groene ton in..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s