Katwijk a/d Zee

Een van de grote voordelen van ouder worden is (volgens mij) dat je jezelf niet meer constant hoeft te bewijzen en dat je af en toe rustig onderuit kunt zakken en genieten van de herinneringen die je tot nu toe verzameld hebt. Als ik in mijn geheugen graaf naar de meest plezierige herinneringen, dan zijn het de zomers die we aan zee doorbrachten. Details heb ik niet meer en een heleboel informatie heb ik van mijn oudere zussen, maar er zitten nog wel flarden in mijn hoofd. Voor het zo ver was werden de hutkoffers al gepakt en verzonden, want een auto was er nog niet en de reis werd per trein gemaakt. Het was onmogelijk om alle bagage voor 8 personen mee te nemen en dus had Van Gend & Loos een goede klant aan ons in de zomer.Mijn moeder vertrok met ons naar zee en mijn vader bleef achter totdat hij zelf ook vakantie had en dan kwam hij ook een paar weken We gingen elk jaar 6 weken naar Katwijk aan Zee waar onze ouders het huis van de familie Van de Luit huurden in de Tademastraat.De familie betrok zelf het zomerhuis dat achter hun eigen huis lag en we deelden de hof. Als het weer goed was (en in mijn herinnering was dat gewoon elke dag) dan gingen we naar het strand.Via het hofje bij de witte kerk de boulevard op en naar het strandhuisje dat ons in die periode ook ter beschikking stond. Broodjes en drinken werden meegenomen en wij kleintjes zaten in de bolderkar.We bleven hele dagen op het strand, tot het tijd werd om aan het avondeten te beginnen .Vanaf het eerste begin was ik dol op de zee en op bijna alle foto’s uit die tijd sta ik dan ook in het water en speel ik er mee. Toen mijn moeder 80 werd zijn wij (mijn 5 broers en zussen en ik, plus al onze echtgenoten) een week end met haar naar hotel Noordzee geweest en alles was er nog net zo als al die jaren geleden. We hebben een foto gemaakt van ons zessen voor het huis in de Tademastraat en we zijn nog eens via het hofje naar de boulevard gelopen. Natuurlijk is Katwijk veranderd, maar in ons kleine stukje Kattik leek het wel of de tijd had stilgestaan

Advertentie

0 gedachten over “Katwijk a/d Zee

  1. heerlijk omschreven. Wat een fijne vakanties moet jij gehad hebben als kind. Ik zeg het ook altijd….. voor eenkind is eenstrand en een zee genoeg om zich weken te amuseren:)

  2. Kattuk, zoals de Kattukkers zeggen, is een bijzondere badplaats met net ietsjes meer sfeer dan rivaliserende badplaats Noordwijk. πŸ˜‰ Jammer alleen is dat het op zon- en feestdagen potdicht zit qua winkels, dan kun je weer beter naar Noordwijk. πŸ˜€

  3. Hallo Loes..Ik heb dezelfde herinneringen: Ik ging als kind van acht-negen jaar met de blauwe bestelbus van Opa (van het werk) met de familie richting Katwijk. En daar verbleven we in een huisje ..Ik weet de plaats nog maar geen straat en inderdaad de mensen verbleven erachter in een soort van klein huisje.(Toch een gezin met twee kinderen..en waarschijnlijk om iets bij te verdienen)en die gingen af en toe ook met ons mee! Ik heb er nog foto’s van πŸ˜› Voor mij de mooiste jeugdherinneringen die me zijn bijgebleven aan het strand en de gezelligheid toendertijds. Ik ben er pas nog eens geweest maar er is al veel verdwenen en veranderd uit die tijd! Voor mij ..net als jij nu ik ouder wordt (bahhh 😦 )denk ik graag even terug aan die onbezorgde tijd! πŸ˜› Liefs van willemijntje πŸ˜‰

  4. Nou dit is leuk! Moeten we elkaar toch tegengekomen zijn! Jarenlang gingen wij ook wekenlang naar Katwijk. (jaren daarvoor naar Noordwijk). Groot gezin, eerst bij mevrouw Schaap in de koeienstal, later – meer en meer kinderen gingen het huis uit – aan de boulevard! De zee … mijn grote liefde!

  5. Wat een heerlijk verhaal om te lezen. Ik ben grootgebracht aan zee en na wat omzwervingen ook weer terug gekoen om nooit meer ver weg te gaan. Ook niet in de vakanties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s